Ψητές πιπεριές με τυρί φέτα

Updated: Jan 12

Ένα υγιεινό και εύκολο φαγητό για το καλοκαίρι !!!




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1500γρ. μικτές πιπεριές και πιπεριές (περισσότερες από 2 καυτές πιπεριές και οι πιπεριές θα καταλήξουν πικάντικες, κάτι που είναι νόστιμο όσο αυτό είναι αυτό που ψάχνετε. μια χούφτα shishitos είναι επίσης υπέροχα στο μείγμα), μεγάλες πιπεριές , κόψτε τους πυρήνες σε τέταρτα

6 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς θρυμματισμένες

⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150γρ. ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

Φύλλα βασιλικού (για σερβίρισμα)

1 κουταλιά της σούπας. βαλσάμικο ξύδι


Προετοιμασία συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Πετάξτε τις πιπεριές, τα πιπέρια, το σκόρδο και το λάδι σε ένα φούρνο ή ένα βαρύ ταψί. σεζόν με αλάτι και πιπέρι και ρίξτε ξανά το παλτό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε, ρίχνοντας περιστασιακά, έως ότου οι πιπεριές είναι πολύ μαλακές, 2-2– ώρες. Αφήστε να κρυώσει.


Τακτοποιήστε τις μισές πιπεριές σε μια πιατέλα. Κορυφαίες πιπεριές με φέτα και βασιλικό. Μετρήστε 3 κουταλιές της σούπας. από τους λιπαρούς χυμούς που έχουν απομείνει και μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ (αποθηκεύστε τις υπόλοιπες πιπεριές και τους χυμούς τους για άλλη χρήση. τους λατρεύουμε πεταμένα με ζυμαρικά, στρωμένα σε σάντουιτς ή ανακατεύονται σε φριτάτα). Προσθέστε ξύδι; σεζόν με αλάτι. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και, στη συνέχεια, περιχύστε τη σαλάτα


#healtyfood #smartcooking

23 views0 comments